November 2018

ORDFÖRANDEN HAR ORDET, november  2018

Härliga november


Nu har vi vintertid igen och vi kanske slipper ställa om klockan mer. Detta onödiga påfund. Vi får inte mer tid för att vi drar klockan fram och tillbaka en timma vår och höst. Men nu vet vi ju inte om trädgårdsmöblerna ska vara ute eller inne eller när de ska flyttas ut eller in.


Det drar sig mot advent och jul och vi får plocka fram våra jultextilier, gamla och kära eller nya och moderna. Det blir ingen riktig jul om inte mormors julduk och mammas broderade julgardin finns på plats. Men det känns också roligt att ta fram något nytt och skapa sin egen jul. Inga måsten, man gör som man vill och det som känns rätt för en själv.


Det är mycket på gång nu.


Beklädnadskursen

Vi som går kursen ”Väva beklädnadstyger” har haft vår andra träff. Våra provvävar var färdiga och vi delade med oss till varandra. Nu har vi varsin fantastisk samling med tygprover att välja och vraka ur. Nästa träff har vi i mars 2019.
Resor 2019

I början på maj åker vi till Danmark och i månadsskiftet juli-augusti kan vi följa med på en resa till Island. Se separat information.


Årsmötet 2019

Helgen 6-8 september har vi vårt årsmöte i Strömstad där en visning av Elsa PärsBerglunds vävnader är inplanerad.


Vävmässa

År 2020 är det vävmässa, denna gång i Halmstad. Vi planerar att ha vårt årsmöte i samband med mässan och kanske någon annan aktivitet också. Vi spånar vidare på det.


Faktura på medlemsavgiften har gått ut separat före det här utskicket. Har du inte fått den så hör du av dig till Lena Sjöblom (adress och tel finns på sista sidan). För de som deltog på vårt årsmöte i Bankeryd (Jönköping) finns kostnaden också på fakturan.


Vi har många tillfällen att träffas framöver!

Inger Andersson

Ordförande

Föreningen Dragsnörena

c/o Anita Sandgren

Tågarpsvägen 58, 261 76 Asmundtorp

anita58.as@gmail.com   070-688 19 06