NOVEMBER 2020

ORDFÖRANDEN HAR ORDET, november  2020

November, november - älskade november! 
Jag träffade en gång en man från Spanien som helst åkte till Sverige den mörkaste tiden på året. Han älskade den långa mörka natten. Inte för att jag älskar den långa mörka natten, men visst är det skönt
att vara inomhus när kylan och mörkret tränger på. Vävstolen har då prio 1. Min närmaste plan är att knyta ihop en ny varp med den gamla för att slippa solva och skeda den nya varpen. Jag vet att
många har provat det med lyckat resultat.
Corona andra vågen.

Jag är urtrött på Coronan men vad hjälper det. Det är bara att förhålla mig till den och göra det så bra jag kan, t ex inventera garnförrådet. Där finns garn som jag har samlat på mig
under årens lopp. Jag köpte garnet för att jag hade en plan med det eller bara för att det var fint eller ett fynd från någon garnlåda jag har rotat i. Kanske det kan bli något till Vävmässan 2021.
Kursen ”Vad kan man väva i en dragvävstol”
Den uppskjutna kursen med Kerstin Lovallius

hoppas vi kunna genomföra den 16-17 juni 2021 i Kalmar. Ni som anmält er till kursen förra året ligger kvar som deltagare. Vi kommer att kontakta er för att stämma av deltagande och boende. Själv ser jag mycket fram emot den kursen för att lära mig utnyttja vävstolen till nya och obekanta tekniker. Separat inbjudan finns i utskick. Ett fåtal platser finns kvar.
Vävmässa 2021
Det mest spännande på vävfronten har vi framför oss nästa höst - den uppskjutna vävmässan i Halmstad. Vi har fått samma villkor som tidigare. En stor monter på 3 x 7 m ska fyllas med vackra, roliga,


inspirerande och originella vävnader. Allt är välkommet. Dra dig inte för att skicka in dina vävnader. Du kanske får inspiration att väva något, när du inventerar ditt garnförråd. Än finns det gott om tid. Det ryms väldigt mycket i vår monter. Vi har en utställningsgrupp som tar hand om inkomna vävnader.
GDPR
För att vi medlemmar i föreningen Dragsnörena ska kunna hålla kontakt med varandra, samåka till kurser och möten och utbyta erfarenheter är det av yttersta vikt att vi har en aktuell medlemslista.
Enligt GDPR-bestämmelserna måste varje medlem godkänna att hans/hennes namn och kontaktuppgifter noteras i föreningens medlemslista, och att listan får distribueras till övriga medlemmar. I det tidigare utskicket finns en blankett för ett sådant medgivande. För att kunna verka effektivt som förening behövs allas medgivande.
Jag avslutar med ett citat ur Selma Lagerlöfs Gösta Berlings saga:
”Om hon bara kunde sätta upp vävar, det tröstar för all sorg, det slukar alla intressen, det har varit många kvinnors räddning” Tänkvärda ord!
Ha det gott och var fortsatt rädda om er så ses vi under kommande aktiviteter!
Inger Andersson
Ordförande

Föreningen Dragsnörena

c/o Anita Sandgren

Tågarpsvägen 58, 261 76 Asmundtorp

anita58.as@gmail.com   070-688 19 06

Org.nr 83 88 00-9030


Email dragsnorena@gmail.com

All rights reserved