Februari 2020

ORDFÖRANDEN HAR ORDET, februari  2020

Vi har mycket trevligt framför oss!

I juni börjar en distanskurs ”Väva i dragvävstol” där vi får lära oss hur mycket mer än damast vi kan använda våra vävstolar till.  En del Dragsnören kan använda sitt drag på olika sätt, men för mig som amatör ska det bli mycket intressant att få större inblick i dragvävstolens mysterier.

Vävmässan i Halmstad, årets stora händelse på det textila området

Dragsnörena har en stor monter på 21 kvm där vi vill visa härlig damast eller någon annan teknik från en dragvävstol.  Klassiskt, modernt, roligt, färgglatt, ja allt är välkommet, dukar, servetter, handdukar, schalar, väggprydnader osv. Det här är en fantastisk möjlighet för oss att visa, för en stor och intresserad publik, vad vi kan åstadkomma.

 För att vävningen ska få en framtid är det viktigt att vi visar våra fina saker och inte gömmer undan det hemma i skåpet.

Vävnaderna som du skickar in skall märkas med namn, adress, gärna teknik och kvalitet och någon liten berättelse om den.  Senast 24 augusti vill vi ha din vävnad (eller du kanske vill visa flera). Skicka till Eivor Fransson Härlövsvägen 2 C, 352 50  Växjö

Det går även bra att lämna till någon i styrelsen. Kontaktuppgifter finns på hemsidan under Verlsamhet/ Styrelse i menyn ovan.Montern kommer att vara bemannad hela tiden.  Kan du tänka dig att ta ett pass på ett par timmar? Hör av dig till mig, Inger Andersson, vilken dag och tid som passar. Det är mycket trevligt att stå i montern och få prata med intresserade besökare. Här har vi också tillfälle att värva medlemmar, så vi får en stor och livskraftig förening.

Beklädnadskursen, som hade sin femte och sista träff i Norrtälje i slutet på januari, ska visa en del av sina plagg och ha modevisning i montern.  Vi ska också ha en vävstol i montern där vi visar damastvävning.

Årsmötet blir fredag den 25 september kl 18.30 i en lokal inom mässområdet. Kallelse kommer i nästamedlemsutskick. Ytterligare information kommer att finnas i montern.


Hoppas få träffa er under årets aktiviteter.

Inger Andersson

Föreningen Dragsnörena

c/o Anita Sandgren

Tågarpsvägen 58, 261 76 Asmundtorp

anita58.as@gmail.com   070-688 19 06

Org.nr 83 88 00-9030


Email dragsnorena@gmail.com

All rights reserved